С алея на здравето на Бунарджика се провежда дванадесетият фестивал „Здравей, Здраве!“.

Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е изцяло на открито днес и на 16 май от 10.00 до 18.00 часа.

„На въздух, на светлина“ е мотото, което обединява лекции, практики, движение и спорт, творчески работилници за всички – малки и големи. Входът е свободен.

Мисия на фестивала е да стимулира грижата за здравето във всичките му аспекти – физическо, емоционално, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, основани на природни и естествени средства за стимулиране на имунната защита и укрепване на организма.

Той се провежда в още 20 дъщерни градове на страната, които осъществяват самостоятелно дейността си в общност и синхрон с фестивала-майка в Пловдив.

Спортната програма в алеите около паметника на Васил Левски предвижда функционална тренировка, бойни изкуства, урок по салса, народни танци, пилатес, йога, дихателни практики и др. Традиционно на фестивала участват и изложители на здравословни продукти и услуги.

Фестивалът ще даде тласък и на пилотната инициатива от кампанията Европейска миля за пробягване на една миля (1.6км). Всеки включил се и изминал разстоянието става част от дарителска кампания в полза на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив.

Организаторите предвиждат и тематична разходка с водач през всички локации на фестивала до Альоша и обратно предиобед и следобед в двата фестивални дни. Изминалите пеша разстоянието също се присъдинят към дарителската кампания „Една миля“.

Фестивалът се открива с лекция на организаторите на тема „Мъдростта на нашето тяло“. Награди ще получат отличените в тематичните конкурси за рисунка, есе и фотография.

Район „Централен“ подкрепя спорта, физическата активност и всички инициативи за здравословен и пълноценен начин на живот.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *