Десетото издание на платформата ПроТекст на Организация „36 маймуни“ ще бъде част от Фестивала за нова драматургия на Гьоте-институт България, който се провежда за първа година. 

Между 12 и 16 май в Театър „Възраждане“ и залата на Гьоте-институт ще бъдат представени серия от сценични четения и пърформанси. Фестивалът се провежда в рамките на международния проект New Stages Southeast, посветен на новата драматургия от Югоизточна Европа. Програмата включва текстове на две от най-актуалните имена на новата германска сцена в момента – Мария Милисавлйевич и Заша Мариана Залцман. 

Програма Фестивал за нова драматургия

За ПроТекст 10 

Фестивалът за нова драматургия ще бъде и домакин на десетия ПроТекст, който тази година ще представи нови български пиеси, избрани от международната мрежа за съвременна драматургия EURODRAM. Форматът, създаден с намерението да популяризира съвременната чуждестранна и българска драматургия, се провежда като поредица от пърформанс-четения. Селектираните през 2020 г. автори от България са Мартина Новакова, Мирослав Христов и Пресиян Кузов. 

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *