Със селектираната в Кан 2020 лента „Февруари“ на режисьора Камен Калев ще стартира 12-то издание на „София филм фест“ във Варна.

Откриването на фестивала ще бъде на 19 март във Фестивалния и конгресен център. Срещата на публиката с режисьора и неговата творба ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, с 30 на сто запълняемост на капацитета на залата.

Заради пандемичната обстановка, тази година организаторите на фестивала във Варна са подготвили две издания – „#ПРОЛЕТ“ и „#ЛЯТО“. През март публиката ще има възможност да види селекция от 13 филма.

Сред тях е пълнометражният дебют на Павел Веснаков „Уроци по немски“, който получи международно признание в края на 2020 на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов бе удостоен с наградата за най-добър актьор.

В последния ден от пролетното издание на фестивала ще бъде представена премиерата на варненския филм „Полет“, дело на музиканта Нейчо Петров-Реджи, който разглежда творческия път на своя колега Стоян Роянов Я-Я.

Програмата на „София Филм Фест-Варна“ ще завърши с копродукцията на Германия, Украйна, Великобритания, Русия – „Дау.Наташа“.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *