Директно до Ню Йорк ще лети българска авиокомпания три пъти седмично. В началото на миналия месец родния стартъп GullivAir е получи официално разрешение от Департамента по транспорта на САЩ за изпълняване на чартърни и редовни полети от ЕС до САЩ.

Плановете на компанията са да стартира редовни полети от София до Ню Йорк, летище “Джон Кенеди” – едно от основните обслужващи аеропорти на мегаполиса. Летището е най-натовареният международен въздушен пътнически портал в Северна Америка и 20-о най-натоварено летище в света.

Полетът без прекачване до Америка със сигурност ще е по-кратък и по-евтин. Ако сега до Америка се лети за 15-16 часа, един директен полет ще е около 10-11 часа.

GullivAir се е сдобил с първия си Airbus A330 през юли 2020 г., когато е получил регистрация LZ-ONE. Преди по-малко от два месеца компанията е получила на лизинг и втори самолет от същия тип, а до месец се очаква GullivAir да се сдобие и с трети Airbus A330. Самолетите са за полети от 5600 до 13 430 км и може да побере до 335 пасажери в 2 класи.

Авиокомпания GullivAir е основана през 2001 от Янко Иванов и започва дейност през януари 2002 с полети от София до Великобритания за нуждите на туроператора „Болкан Холидейз“.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *