Община Асеновград констатира три посегателства върху новопоставената коледна украса на центъра в града. Вандали се опитаха да скъсат кабелите, захранващи осветлението на 11-метровата елха, поставена пред сградата на администрацията.

Една от светещите сфери, монтирани в градинките на площада бе измъкната и преместена на плочките. А еленчето на Дядо Коледа не изкара дълго без да бъде повредено от недоброжелатели.

Единият рог на фигурата вече е счупен и това е прекъснало електрозахранването, което осигурява осветлението й.

Щетите, нанесени вероятно от вандали, са поправени за сметка на общината. Коледната украса бе поставена на 04.12.20 г. и не се размина без инциденти в първата седмица от монтирането й.

Освен това, навсякъде по елементите тече ток и това може да доведе до неприятни ситуации, за което бяха поставени предупредителни табели.

В тази връзка, кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се обърна към асеновградчани с призив да опазват това, което е направено.

„Скъпи съграждани, коледната украса придава красота, уют и празничност на нашия прекрасен град. Нека опазваме това, което е направено! На фона на пандемията от COVID-19 има малко неща, на които можем да се радваме, и поставената коледна украса е едно от тях. Уважаеми родители, апелирам да разговаряте с децата си и да им припомните, че декорациите за Рождество Христово, Нова Година или за друг празник се правят за всички нас. За да създават настроение и да вдъхват позитивизъм в тези трудни времена. Нека не забравяме, че по елементите тече електричество и никой не желае да възникват неприятни инциденти или ситуации. Мили деца и младежи, не разваляйте и не чупете коледната украса и фигурите. Опазвайте я така, както пазите собствените си вещи вкъщи. В съвременния свят герои са хората, които успяват да опазят заобикалящата ги среда, а не онези, които я рушат.“

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *