РЕГИОНИТЕ

Три лаборатории ще бъдат оборудвани за по-бързо тестване на наркотици при шофьорите

Снимка: Правителствена информационна служба
3.6kviews

Три лаборатории в България ще бъдат оборудвани на най-съвременно ниво, за да се ускори проверката на кръвните проби за наркотици на шофьорите, съобщи министър-председателят акад. Николай Денков.

Премиерът потвърди своята позиция в защита на по-строгите мерки срещу пияните и дрогирани водачи. „Виждаме, че обществената подкрепа за тези промени става все по-голяма, трябва да останем максимално строги, докато не разберат българите, че няма смисъл да се убиваме сами по пътищата“, заяви акад. Денков.

Той уточни, че е сформирана работна група, която преглежда подзаконовите документи по темата.

По отношение на възможността за придобиване на бронирани бойни машини от САЩ министър-председателят изтъкна, че преговори по темата не биха могли да започнат, без да има решение на Народното събрание и на Конгреса в САЩ. Важното е, че имаме политическо съгласие, има отделени финансови средства за модернизация на всички основни елементи на българската отбрана, добави той.

Акад. Денков беше категоричен, че България има спешна нужда от модернизация на армията и че тези финансови инвестиции ще бъдат полезни за страната ни за десетки години напред.

Попитан за случая със съветника на министъра на отбраната в „Пирогов“, премиерът заяви, че не могат да се взимат решения на базата на пост във Фейсбук. Трябва да приключи проверката, за да е ясно какви са фактите. „Ако е вярно това, което пише в този пост, според мен съветникът трябва да си отиде. Но ако се окаже, че това е прикрита атака, която има други цели, бих оставил министъра сам да реши какво ще прави“, добави министър-председателят.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0