Телевизия „Европа“ става част от мрежата на „Евронюз“. Стартът беше даден с подписването на партньорско споразумение, стана ясно на пресконференция, дадена днес от Майкъл Питърс, главен изпълнителен директор на „Евронюз“, основният акционер на Тв „Европа“ Добрин Иванов и изпълнителният директор Георги Харизанов.

Новата медия ще разпространява регионални, национални и международни новини по телевизията и на дигиталните си платформи.

„Евронюз е лидер и ще допринесе за информационен продукт с качество, обем и достоверност“, каза Иванов.

„Не сме мечтали да празнуваме по-добре 20-тата годишнина на телевизия Европа, но чудеса се случват. Този проект с този партньор цели да осигури достоверност от източник, на когото се има доверие“, заяви от своя страна Георги Харизанов.

„Мисията ни е много проста – да наблюдаваме какво става в света, в държавата, в града и хората сами да направят своята преценка. Ние даваме факти и гледни точки“, обясни Майкъл Питърс.

Телевизията ще има собствен екип от журналисти и кореспонденти у нас, както и в Брюксел. Главният й редактор ще бъде избран от „Евронюз“ и ще е служител на международната медия.

Освен програма на „Евронюз“, каналът ще създава и собствена продукция. Част от нея – новини, репортажи и истории от страната ни, ще се ползват и от международната телевизия.

„Евронюз“ се излъчва в 166 страни и сред 430 милиона домакинства като към 2016 г. е най-гледаният международен новинарски канал.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *