Connect with us

Старозагорско училище с дарение към възрастните хора

дарение стара загора

РЕГИОНИТЕ

Старозагорско училище с дарение към възрастните хора

Ученици, учители и родители от старозагорското СУ „Васил Левски“ организираха коледна инициатива в подкрепа на възрастни хора.

Ученици, учители и родители от старозагорското СУ „Васил Левски“ организираха коледна инициатива в подкрепа на възрастни хора под надслов „Да стоплим самотен човек“ .

„Идеята ни беше да зарадваме възрастните наши съграждани за предстоящите светли празници. Така в рамките само на три дни, за по един час на ден, успяхме да съберем множество дълготрайни пакетирани продукти, които да дарим на възрастните хора, ползващи услугите на домашния социален патронаж в Стара Загора, и те да им бъдат от полза“, разказа Петя Грозева, председател на училищното настоятелство на СУ „Васил Левски“. Тя допълни, че учениците от 1 до 4 клас са изработили картички с коледни послания, които да създадат топлина и уют в домовете на нашите баби и дядовци.

„В благородно начинание се включиха и много старозагорци и представители на местния бизнес“, уточни директорът на училището Лина Борисова. Тя обясни, че със събраните дарения са направени над 300 пакета, съдържащи хранителни продукти като плодове, ориз, брашно, олио и сладки, които ще бъдат доставени на ползвателите на Домашния социален патронаж в Стара Загора. „Ние учителите, учениците и родителите се обединяваме в подкрепа на възрастните старозагорци, които имат нужда от помощ“.

Дарението беше прието от директора на социалната услуга Гергана Тодорова, която изказа своите благодарности към децата, които са подели инициативата да помогнат на възрастните хора. Тодорова изрази своето възхищение, че децата се възпитават в духа на най- благородните ценности и добродетели, а именно помощта към ближния. Тя припомни, че каузата в подкрепа на възрастните хора се организира за трета поредна година.

СПОДЕЛИ:

Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от РЕГИОНИТЕ

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ

LISTEN SWEET RADIO!

cd51f89a558967b6b7352e645b22b3e7fbf45951

Facebook

BeFunky-Design
Нагоре