73% от жените биха искали да прекарват помалко време в разкрасяване и да съкратят рутината си за грижа за кожата. Това показва проучване, проведено сред 2000 души от цял свят от шведската козметична марка FOREO и маркетинговата компания OnePoll.

То разкрива още, че всяка дама отделя средно по 23 минути на ден за грижа за кожата си и мечтае за по-бързи и ефективни решения, които да ѝ спестят част от това време и да ѝ осигурят естествен сияен вид.

Преместването на личните срещи в онлайн среда (например Zoom) е една от основните причини за тези потребителски нагласи и превръщането на здравата, стегната и сияйна кожа в топ приоритет за жените, които все по-често избягват тежките гримове в домашна обстановка. Доказателство за това е и, че с настъпването на пандемията покупките на козметични продукти за грижа за кожата от жени са се удвоили. 

Грижата за кожата – новият фон дьо тен

Милиони жени по света силно са променили навиците си за грижа за кожата след началото пандемията. Според скорошното проучване на FOREO 6 от 10 респонденти вече смятат, че грижата за кожата е изключително важна и са започнали да търсят продукти и уреди, които подчертават естествената красота. В резултат на това 4 от 10 жени са променили покупките си на козметика през последните месеци и на преден план са най-вече продуктите за грижа за кожата за сметка на гримовете. 

По-малко време пред огледалото

59% от жените смятат, че рутинната грижа е станала по-сложна, сравнено с преди 10 години. Днес дамите прекарват средно по 23 минути на ден в процедури за кожата си, но в същото време мечтаят за по-прости, по-бързи и по-ефективни решения.

Ето защо не е изненадващо, че три четвърти от жените (73%) заявяват, че биха предпочели да намалят броя на козметичните продукти, които използват, и да ги заменят с многофункционални козметични устройства, които предлагат повече предимства.

„Лавината от продукти на различни марки за красота, които заливат спалните, баните и козметичните чантички на клиентите, преживяват трудни времена днес. Тенденциите показват, че жените търсят по-модерни, по-малко на брой и по-малко сложни решения за кожата си“, коментира шведската марка за красота FOREO. 

Изключени камери

Една пета от жените на възраст между 18 и 34 години признаха още в проучването, че стават по-рано, когато им предстои видео среща, за да имат време да се подготвят и разкрасят. По-интересното е, че 40% от анкетираните предпочитат да са с изключена камера по време на онлайн разговорите, тъй като не са доволни от външния си вид. Експертът по красота FOREO коментира резултатите така: „Нашата удовлетвореност от състоянието на кожата стана по-важно от когато и да било преди. Потребителите искат да постигнат и покажат най-доброто от себе си във възможно най-кратки срокове.“ 

Многофункционалност

Повече от половината от анкетираните (58%) заявяват, че предпочитат продукт за кожата, който освен доказания ефект има и друга функция – като релаксация. Повече от една трета от анкетираните жени (37%) се интересуват от козметични технологии, включително такива, използващи LED светлинна терапия. 60% от респондентите избират продукти, които ги карат да се чувстват не само по-красиви, но и по-уверени. Почти две трети от анкетираните (64%) искат да подобрят състоянието и грижата си за кожата. 

Интересни факти от козметичната индустрия

Глобалната козметична индустрия се очаква да достигне 863 милиарда долара до 2024 година.

Дамите в САЩ харчат средно 313 долара на месец за външния си вид.

Сегментът за грижа за кожата представлява 45% от общите продажби на козметика.

Почти 50% от жените търсят козметичен продукт, който искат да купят, онлайн.

 

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg. Хитовата продуктова серия LUNA на бранда се състои от смарт устройства за почистване на лице от ново поколение. Те съчетават ултразвуково почистване с разнообразие от режими за стягащ точков масаж. UFO пък е продуктова серия масажни устройства, които чрез звукови пулсации ускоряват попиването на различни продукти за лице (маски, кремове, серуми) в кожата и така ефектът им се ускорява. Иновативният уред осигурява професионално и луксозно SPA изживяване за лице от уюта на дома само за 90 секунди, което прави кожата по-гладка и сияйна.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *