Организаторите на предстоящите летни олимпийски игри в Токио възнамеряват да позволят на спортистите да внасят алкохол в олимпийското градче, където ще бъдат настанени.

В същото време се подчертава, че пиенето на алкохолни напитки в откритите пространства на олимпийското градче ще бъде забранено, но спортистите ще могат да правят това в личните си стаи. Очаква се окончателното решение по този въпрос да бъде взето преди края на месеца.

Междувременно организаторите също планират да се откажат от традицията да добавят презервативи към основните комплекти, предоставени на участниците в игрите, въведени през 1988 г. по време на Олимпийските игри в Сеул, с цел борба с разпространението на коронавируса.

В същото време се подчертава, че спортистите ще могат да получат дължимите им контрацептивни средства в края на състезанието – преди да напуснат страната.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията от коронавируса състезанията бяха отложени за една година, сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август.

На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. Очаква се местните зрители да бъдат допуснати до състезанието с определени резерви: броят им на стадионите ще бъде ограничен, от тях ще се изисква да носят маски.

Ще се забраняват скандирането и викането на трибуните. В същото време властите не изключват, че по принцип ще забранят допускането на зрители в случай на ново влошаване на епидемичната ситуация в страната.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *