РЕГИОНИТЕ

Слънчево време с краткотрайни валежи през следващите дни

10.5kviews

Слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността над Южна и Източна България ще преобладава в четвъртък, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология.

На отделни места по Черноморието и в Рило-Родопската област ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще запази посоката си от североизток, ще отслабва, но в югоизточната част от страната ще е все още умерен. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В петък температурите ще бъдат с 1-2 градуса по-ниски, главно над източната половина от страната ще има повече облачност, по Черноморието отново са възможни слаби валежи.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони и планините, където не са изключени и превалявания, с по-голяма вероятност в понеделник и вторник.

Вятърът ще е от изток-североизток, в началото на новата седмица – от север-североизток, слаб, в Източна България – до умерен.

Сутрин ще е сравнително хладно с температури между 10° и 15°, по Черноморието до около 18°, дневните – най-често между 25° и 30°.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0