Слаб туристически интерес сочат направените до момента резервации за новогодишната нощ в Банско, коментира за БТА Малин Бистрин -заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Очакванията са за около тридесет процента запълване на местата в обектите за настаняване, които работят, посочи Бистрин. По думите му някои от колегите му в бранша очакват по-голям интерес, при други прогнозираните проценти няма да бъдат достигнати.

Интересът от страна на туристите за новогодишната нощ е насочен към по-малките хотели и къщите за гости, допълни хотелиерът. Тенденцията е семейства и малки групи приятели да се изолират, затова и по-малките обекти са предпочитани.

Малин Бистрин посочи, че туристическият бизнес разчита много българският турист да спаси бранша. Това е пирамидален бранш, ние сме на върха, но около нас има много производители – винари, животновъди, зеленчукопроизводители, хлебари, които реализират продукцията си чрез нас, допълни той.

Очакванията на хотелиерите в Банско е да бъде прието предложението на министъра на туризма Марияна Николова за удължаване работното време на ресторантите в новогодишната нощ, коментира Бистрин. По думите му това би мотивирало повече хора да предпочетат да посрещнат предстоящия празник в хотелите в страната.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *