МАРШРУТИ

Ретро пътуване с парен локомотив за Деня на Независимостта

4.8kviews

БДЖ и Община Велико Търново организират ретро пътуване с парен локомотив за отбелязване на Деня на Независимостта на България.

Композицията ще потегли от Горна Оряховица в 9:13 ч. на 23 септември с три вагона от състава на „Корона Експрес“ и три седящи вагона за желаещи да пътуват до Трявна.

В 9:29 ч. на спирка Трапезица ще се проведе историческа възстановка „Посрещане на княз Фердинанд I в Търново и обявяване на Независимостта на България“.

След тържествената церемония влакът ще престои в гара Велико Търново от 10:13 ч. до 11:00 ч., след което ще продължи по маршрута си и ще пристигне в Трявна в 11:50 ч.

В гара Трявна всички желаещи ще могат да разгледат царските вагони „Корона Експрес“, които ще бъдат част от атракционната композиция.

За пътуващите с влака ще има и достатъчно време да се разходят и разгледат запазената възрожденска архитектура на града.

От гара Трявна парният локомотив ще отпътува с влака обратно към Горна Оряховица в 15:50 ч., където ще пристигне в 17:01 ч.

Цената на билета за пътуване в двете посоки Горна Оряховица – Трявна – Горна Оряховица е 40 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0