РЕГИОНИТЕ

Промени в движението в столичния кв. „Драгалевци”

10.9kviews

На 7 март започва изграждането на канализационна мрежа на столичния кв. „Драгалевци”, район „Витоша“. Във връзка със започването на строителните дейности се въвежда временна организация на движението.

При първия етап се затваря за движение на автомобили участък от бул. „Черни връх“ в посока от кръговото кръстовище на Софийски околовръстен път към кв. „Драгалевци“, с изключение достъпа до паркинга на магазин „Фантастико“.

Отворена за еднопосочно движение остава една лента в посока от кв. „Драгалевци“ към Околовръстен път, по която ще преминават автобусите на градски транспорт и леките автомобили на живущи и търговски обекти. Не се допуска движение на тежкотоварни автомобили и транзитен трафик, за които е предвиден обходен маршрут.

Въведени са обходни маршрути: в посока Околовръстен път ще се минава по ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“, а в посока кв. „Драгалевци“ – по ул. „Нарцис“, ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и по ул. „Къпинка“.

При втория етап се затваря участък от бул. „Черни връх“ след кръстовището с ул. „Акад. Петър Динеков“ до ул. „Ламар“. В посока кв. „Драгалевци“ – Околовръстен път е предвиден обходен маршрут за леки автомобили от ул. „Нарцис“ по ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ и ул. „Къпинка“ и Околовръстен път, а за автобусите и тежкотоварните автомобили движението ще е от ул. „Нарцис“ по ул. „Лешникова гора“, ул. „Цветарска“, ул. „Ламар“ до кръстовището на ул. „Къпинка“ и ул. „Акад Петър Динеков“, по ул. „Акад. Петър Динеков“, бул. „Черни връх“ и Околовъстен път.

В посока Околовръстен път – кв. „Драгалевци“ движението ще се извършва по ул. „Константин Помянов“ до ул. „Папрат“.

От 7 март до 16 март се променя маршрутът на автобусни линии с номера 64, 66, 68 и 98 от Зоопарка по действащите маршрут до кръстовище бул.„Черни връх“ – Софийски околовръстен път, по ул. „Константин Помянов“ и по ул. „Папрат“ по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.

Aвтобусите от линии 64, 66, 68 и 98 ще спират на съществуващата спирка с код 1457 „Разклона за кв. Драгалевци“ на Околовръстен път. За тези автобусни линии се разкрива временна спирка на ул. „Папрат“ след левия завой от ул. „Константин Помянов“ преди ул. „Глухарче“. Закриват се спирки „ж.к. Водолей“ на бул. „Черни връх“ и „Гробищен парк Драгалевци“.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0