Ако на 31 март не бъдат удължени мерките, които предвиждат онлайн обучение, ще обявя 1 и 2 април в Пловдив да бъдат неучебни и да се слеят с пролетната ваканция на учениците.

Това съобщи кметът Здравко Димитров сред среща с ресорния зам.-кмет Стефан Стоянов. Той припомни, че по закон има право да дава до 3 дни ваканция през учебната година и ще се възползва от тази възможност.

„Предвид цялостната епидемична обстановка е по-разумно учениците да излязат по-рано във ваканция, вместо да се връщат в класните стаи за два  дни и да се рискува тяхното здраве и на близките им“, коментира кметът.

Ако мерките не се удължат със заповед на министъра, общинските детски градини на 1 април ще отворят врати за желаещите родители.

Припомняме, че със заповед на Министерството на здравеопазването от 22 март до 31 март вкл., в цялата страната бяха въведени допълнителни противоепидемични мерки.

В рамките на тези дни обучението на учениците е онлайн, а децата не посещават детски ясли и градини. Затворени остават и  образователни и езикови центрове.

Целта на допълнителните мерки е ефективен контролът върху разпространението на коронавирусната инфекция.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *