250 кучета от Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив може да намерят своите стопани до края на годината.

Това стана ясно по време на пролетния панаир на осиновените домашни любимци, който се проведе през уикенда в Цар-Симеоновата градина, който се организира от доброволци със съдействието на ОП „Зооветеринарен комплекс“ и дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив.

Интересът към събитието от беше голям, като на място се събраха много осиновители с техните четириноги и желаещи да последват техния пример.

„Учим хората на любов към бездомните животни, доброволците помагат и се вижда ползата – вече сме пример за цяла България“, коментира директорът на общинското предприятие „Зооветеринарен комплекс“ Георги Божев.

Той напомни, че само 23 лева се плащат за осиновено куче, кастрирано и ваксинирано. Сумата е за електронен чип и паспорт. Осиновените кучета са освободени от такса за общината.

Ветеринарните лекари д-р Янко Тодоров, д-р Веселин Бекирски и д-р Костадин Шанков, които бяха жури на забавния конкурс за осиновени кучета, огледаха, оцениха и обявиха победители сред осиновените кучета в няколко категории.

Раздадоха се призове за „Голям дух в малко тяло“, „Най-срамежливо куче“, „Най-фотогенично куче“, избрана беше и медийна звезда сред четириногите. Всички получиха награди, осигурени от Pet Home, общинския зооветеринарен комплекс и дирекция „Екология“ при Община Пловдив. Доброволците-инициатори на събитието се погрижиха за музикалния фон и настроението на всички участници и гости.

Организаторите обявиха и дарителска кауза – бяха събрани близо 200 лева за закупуване на нови транспортни кошници за котки, необходими за работата на служителите от общинския приют.

От неговите обитатели на събитието присъстваха накипрената със зелена вратовръзка Мечта и двете палета Антон и Точица. Да потърсят куче, което да сподели дома им с трите котки, беше дошло семейството на Славея Петрова, асистент в Пловдивския университет.

Нейните дъщери се впечатлиха най-много от палето Антон, което е на път да стане поредният обитател на кучешкия приют на 4-ти километър на Пазарджишко шосе, намерил своите осиновители.

„За миналата година имаме 151 осиновени кучета. Тази година сме си поставили целта да ги направим 250, като до днешна дата са 92. Което ни дава надежда, че може да покрием поставените цели. В приюта, във всеки един момент, има около 80 кучета, които могат да станат нов член на вашето семейство. Просто трябва да дойдете при нас, за ги разгледате, те да ви разгледат, да се харесате и да ви оформим документи”, обясни на дошлите да потърсят своя домашен любимец д-р Веселин Бекирски от „Зооветеринарен комплекс“.

Всеки, които намери изгубено куче, или ако търси свое такова, може да потърси екипите на приюта на телефон 032/96 61 84.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *