С тържествено заседание, което завърши с химните на България и на ЕС, приключи мандатът на 44-ото народно събрание.

В изказването си пред народните представители председателят на парламента Цвета Караянчева отбеляза, че всеки от тях ще отнесе различни спомени от работата на 44-ото народно събрание, както е и различна оценката им за изминалите четири години.

Скоро в тази зала ще заемат местата си депутатите от 45-ото народно събрание, някои от тях ще са с опит, други за първи път ще седнат на депутатските банки, посочи тя.

Цвета Караянчева пожела на бъдещите депутати-ветерани да носят със себе си поуката от допуснатите в миналото грешки, а на тези, които за първи път ще влязат в парламента, да не забравят обещанията към избирателите си.

Като председател на 44-ото народно събрание искам да подчертая дълбоката благодарност, която българските граждани дължим на хилядите наши сънародници доброволци в организирането на изборите, заяви Цвета Караянчева.

Всеки глас има значение и ще бъде преброен, подчерта председателят на парламента.

Цвета Караянчева пожела успех на всички участници в изборите за 45-о народно събрание.

Изказвания по повод приключването на мандата на 44-ото народно събрание направиха представители на ръководствата на парламентарни групи, както и на независимите народни представители.

След приключване на заседанието депутатите си направиха обща снимка в пленарната зала на Народното събрание.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *