Премиерът Борисов предложи свикване на Велико Народно събрание ако другите партии не успеят да съставят правителство.

В началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов поздрави министрите с победата на изборите.

Нека започнем с „Честита Победа“, защото като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте, каза той пред министрите.

За съжаление колегите от Патриотичния фронт се разединиха, иначе сега щяха да са в парламента. Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, които сме поемали. За това ние, с нашия опит и експертиза, и повтарям, с 10 процента пред следващия – това е убедителна победа, сме длъжни, заради нашите избиратели да предложим вариант за управление.

Виждам огромна безотговорност в другите политически партии. Някои дори стигат до там, че след като похарчихме 150 – 160 милиона лева за изборите изпитва желание за нови избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива, каза Борисов.

Ефектът от това обаче, че освен парите и времето, които ще се загубят, Европа работи по плановете за възстановяване от пандемията, то и пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република ни трябва работещ парламент, каза Борисов.

На нови избори, дори другите да получат повече проценти, което не е сигурно, защото работещите хора и бизнеса гласуваха за нас, ще се видят тяхната безотговорност и страх, каза още Борисов. Защото е много лесно да критикуваш и да намираш кусури, посочи той.

Сега, тези партии, които бяха против ГЕРБ, СДС и патриотите, имат стабилно мнозинство, не им трябват нови избори – имат предостатъчно гласове. Ако не поемат управлението, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос и показват, че не са способни да управляват.

Това ще им се върне в обратен знак на изборите, защото хората, които са казали, че искат промяна, са ви дали тази прекрасна възможност. Направете го – ние като политически субект който управляваше четири години дадохме възможно най-добър резултат – пета поредна победа на парламентарни избори и 14-та общо.

И заради тези, защото са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Тяхната игра ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носехме отговорност до изборите, оттук нататък, с над 500 хиляди гласа, колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да поеме отговорност, каза Борисов.

Затова най-колегиално го моля да започнат да си правят състава на правителството и мнозинството в парламента – председател на парламента, председатели на парламентарните комисии, министри, заместник- министри и областни управители. Това е много тежка задача и изисква време. Да не дезертират и да не се оправдават че не им достигат гласове. Ако трябва ще имаме десет дежурни депутати, които да ги подкрепят.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *