НОВИНИ

Полицията вдигна палатковия лагер на протестиращите в Пловдив

Възстановено е преминаването през възловото кръстовище на бул.”Цар Борис III Обединител” с бул.”Шести септември” в Пловдив, където имаше палатков лагер.

Вдигането на палатковия лагер при “Баня старинна” е започнало малко преди 5.00 часа тази сутрин. Голяма част от събралите се са заявили пред униформените, че поставените палатки не са техни, което не е възпрепятствало премахването им.

Полицейските служители са проверили 37 души, 6 от които са били употребили алкохол. Съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения по чл. 5, ал.1,т.1 от Закона за движение по пътищата, с наложени глоби в размер от 20 до 50 лв., и един по чл. 6 от Закона за българските лични документи. Изготвени са протоколи за полицейско предупреждение на един от протестиращите по чл. 65 от Закона за МВР. Няма задържани.

Шестима от проверените на място са били с криминални прояви за кражби и икономически престъпления. През нощта са били получени десетки сигнали от граждани на тел. 112 за нарушаване на нощната тишина. Майка на дете се е обадила, за да потърси съдействие за преминаване през кръстовището. Жената не е могла да закара детето си по спешност до болнично заведение.

От ОДМВР – Пловдив съобщиха, че многократно са заявявали позицията, че уважават и гарантират правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Комисар Празов каза, че това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

More in:НОВИНИ

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %