Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“ на изход в съботната сутрин. Опашката от чакащи да преминат в южната ни съседка е километрична, а колите се спират преди граничния пункт, за да не се получават струпвания. Очаква се трафикът да бъде интензивен през целия ден.

На влизане в Република Гърция българските граждани, които пътуват с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест направен не по-рано от 72 часа или сертификат за ваксинация, направена преди не по-малко от 14 дни.

Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Считано от днес /19 юни/ Гърция ще допуска български граждани с документ за негативен резултат от бърз антигенен тест на хартиен носител, съобщи гръцкото Министерство на туризма, цитирано в съобщение от МВнР.

Документът трябва да е издаден от оторизирана лаборатория. Облекчения са въведени и за децата. Изискванията за представяне на удостоверения за PCR или бърз тест, или удостоверение за преболедуване вече ще важат за навършилите 12 години, а не както досега – за навършилите 6.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *