Connect with us

ЛЮБОПИТНОТО

„Отпечатъци на детството“ в „Темата на NOVA“

Публикувано

на

Daniela Pehlivanova (002)

Пътуване назад във времето предприемат репортерът Даниела Пехливанова и операторът Виктор Петров тази седмица в „Темата на NOVA“. Те ще отведат зрителите до онези места, които са събирали стотици български деца през летата на миналия век – детските лагери.

130 държавни бази вече не се използват по предназначение. Десетки от тях пустеят, а други са напълно разрушени. Спорове, разграбване, дела и реституции превръщат тези обекти в „безперспективни“.

От дирекция „Ученически отдих и спорт“ към Министерството на образованието все още стопанисват сравнително голям брой обекти – предимно по морето. Част от тях се опитват да реновират, но от други са се отказали напълно. Затова и капацитетът на работещите в момента е едва за 2800 деца.

Авторите на „Отпечатъци на детството“ ще тръгнат по следите на децата, запечатали имената си по стените на бившите детски лагери, които в момента са руини. Как техните спомените ще оживеят и защо децата вече не пишат картички – ще научим тази неделя в „Темата на NOVA“.

Гледайте „Отпечатъци на детството“ в „Темата на NOVA“ на 25 юли, веднага след централната емисия новини.

Прочети
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sweet-300

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ