МБАЛ – Асеновград отваря „зелен коридор“ за масова ваксинация срещу коронавирус тази неделя (28.03.21 г.). Повече от половината асеновгардчани, които се бяха записали в Националния електронен регистър за имунизация, вече са обслужени.

Само в рамките на два дни в Асеновград са ваксинирани повече от 160 души. Дневно медиците в болницата успяват да имунизират над 80 души.

Лечебното заведение в града постепенно успява да навлезе в ритмичност по ваксинацията на регистриралите се пациенти. В тази връзка, ваксинационният кабинет ще бъде отворен за свободен достъп на желаещите да им бъде поставена ваксина.

Имунизацията ще се извършва, където се провеждаше и досега, на II етаж в новото крило на лечебното заведение – до залата със скенера. Влиза се от централния вход, като информация може да бъде получена на регистратурата.

Ваксинацията ще се извършва с ваксината на AstraZeneca. От „зеления коридор“ могат да се възползват и хората, пропуснали часовете си от Националния електронен регистър, с цел да не се налага да изчакват повече. Кабинетът ще е отворен от 09:00 ч. до 14:00 ч.

Не се изисква предварително записване. От ръководството на МБАЛ – Асеновград призовават пациентите да носят предпазни маски на лицето и да спазват дистанция поне 1,5-2 метра от останалите.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *