Община Пловдив ремонтира ключови булеварди в Пловдив

remont

Община Пловдив има изготвен ясен план за подмяна на пътните настилки на ключови пътни артерии в града.

Това е казал заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, цитиран от пресцентъра на общината. По думите му още с встъпването си в длъжност кметът Здравко Димитров и екипът му са направили пълен преглед на инфраструктурните проекти, които предстои да се реализират през следващите години.

Поетапно се планира рехабилитацията на основните пътни артерии, в зависимост от състоянието на подземната инфраструктура и предстоящи мащабни проекти като Водния цикъл в район „Северен“ или пробивът под Централна жп гара.

Общината е наясно, че има улици в лошо състояние, които обаче не могат да бъдат ремонтирани на този етап, тъй като предстои подмяна на ВиК или колекторните подземни мрежи в следващите две години, е казал Райчев, цитиран в съобщението.

По думите му в рамките на тази и следващите години общината е планирала за ремонт и реконструкция осем от големите булеварди и улици. Сред тях са булевардите „Източен“, „Санкт Петербург“, „Дунав“, „Христо Ботев“ и „Александър Стамболийски“.

Подобни новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *