Connect with us

Община Добрич започва пререгистрация на таксиметровите превозвачи

taxi

РЕГИОНИТЕ

Община Добрич започва пререгистрация на таксиметровите превозвачи

Данъкът за упражняване на таксиметрова дейност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лева /минимално определената ставка за страната/ и остава непроменен и за предстоящата година.

Считано от 02.12.2020 г. Община Добрич стартира кампания за пререгистрация на таксиметровите превозвачи с издаване на нови разрешителни и холограмни стикери с нов дизайн за таксиметров превоз през 2021 г.

Подаването на необходимите документи и получаването на разрешителните ще се извършва, както и досега в Центъра за услуги и информация на първия етаж в сградата на Общината по улица „България“ №12. Заявлението може да бъде изтеглено от сайта на ОбщинаДобрич www.dobrich.bg /Услуги и информация, Рубрика „Икономическо развитие и еврофондове“/ или да се получи на място в Центъра за услуги и информация.

Съгласно чл.24а от Закона за Автомобилните превози  и чл. 24, ал. 1 и ал. 2 и чл. 21, ал. 1, т. 8 и 16 от Наредба № 34 от 1999 за Таксиметров превоз на пътници, с цел експедитивно обслужване на едно гише е необходимо таксиметровите превозвачи да предоставят следните документи:

  • Удостоверение за регистрация в Областен отдел „Автомобилна администрация“;
  • Списък на автомобилите, с които превозвачът кандидатства;
  • Контролен талон към знака за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на автомобила;
  • Карта за допълнителен преглед на лек таксиметров автомобил  /приложение № 6В към чл. 8, ал. 8, т. 3 от Наредба № 32 от 1999 г. за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства/;
  • Удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил;
  • Копие от стр. 20 и 21 от паспорта на електронен таксиметров апарат с фискална памет, с прикрепения към нея фискален бон – представя се оригинала на паспорта.
  • Приходна квитанция за платен данък за таксиметров превоз на пътници.

До настоящият момент за 2020 г. в Община Добрич са издадени 352 разрешителни за таксиметров превоз. В тази връзка Общината има готовност през предстоящата кампания да издаде до 400 броя разрешителни. Данъкът за упражняване на таксиметрова дейност на територията на Община град Добрич е в размер на 300 лева /минимално определената ставка за страната/ и остава непроменен и за предстоящата година.

СПОДЕЛИ:

Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от РЕГИОНИТЕ

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ

LISTEN SWEET RADIO!

cd51f89a558967b6b7352e645b22b3e7fbf45951

Facebook

BeFunky-Design
Нагоре