Общинската кампания „Бъди здрав“2021 се организира за шеста поредна година и цели да провокоира нагласите на общестевността за здравословен начин на живот.

Всяка година Община Добрич обновява здравните съвети на Алеята на здравето в Градски парк „Свети Георги“, за да могат добричлии разхождайки се, да се информират как да подобрят здравния си статус.

Кампaнията на Община Добрич тази година предвид епидемичната обстановка е с по–малко събития. Тя обхваща всички възрастови групи, от най–малките до хората от третата възраст.

Децата от Детските градини ще се включат в отбелязване на Световния ден на здравето чрез спортни празници на тема „Движението е здраве“.

В добричките училища ще се организират кампании: Борба с гръбначни изкривявания; Борба със затлъстявания в училищна възраст; Борба с употребата на наркотични и психотропни вещества и Борба с тютюнопушенето. Ще се проведе и спортен турнир „Здрави и силни“.

Община Добрич призовава гражданите да се включват в кампанията „Бъди здрав“, да намерят своето място и да се информират как да водят здравословен начин на живот. Здравето е нашата най – голяма ценност!

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *