Община Видин няма да организира Коледна програма заради въведените противоепидемични мерки, съобщават от общината.

По традиция в навечерието на празника Никулден започват и проявите, свързани с посрещането на Коледа и Нова година в дунавския град. В усложнената обстановка заради COVID-19 и с оглед спазване указанията в заповедта на министъра на здравеопазването от 25 ноември, тази година Община Видин отменя всички предвидени събития.

Целта е да не се създават предпоставки за събиране на повече хора и условия за разпространение на заразата.

Въпреки тежката ситуация, за да създаде празнична атмосфера и да вдъхне надежда на хората, Община Видин ще украси голямо коледно дърво на площад „Бдинци“.

Светлините на коледното дърво ще бъдат запалени без специално тържество, за да се избегне събирането на много деца и възрастни около елхата.
Няма да се състои и обичайното литийно шествие в Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец – 6 декември, което по традиция се организира съвместно с Видинска света митрополия, Пристанище Видин и Сдружение „Усмихни се с нас“.

На празника в едноименната църква в града ще се спази традицията и ще бъде отслужена тържествена Света литургия и запалено корабното кандило. Службата ще бъде отворена за вярващите, при строго спазване на противоепидемичните мерки, уточняват от общината.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *