Connect with us

Обновяват две детски градини в Пловдив – ДГ „Зорница“ и ДГ „Каменица“

каменица

РЕГИОНИТЕ

Обновяват две детски градини в Пловдив – ДГ „Зорница“ и ДГ „Каменица“

Договорите с тях ще бъдат сключени, след като приключат процедурите по обжалване.

Община Пловдив подписа договор на обща стойност 8,6 млн. лв. за обновяване и разширяване на две детски градини –  „Зорница“  и „Каменица“. Реконструкцията ще бъде осъществена с безвъзмездната помощ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.  След реконструкцията в двете градини  ще бъдат открити 5 нови групи със 100  места.

Общината проведе обществени поръчки за избор на изпълнители и вече има избрани победители. Договорите с тях ще бъдат сключени, след като приключат процедурите по обжалване.

ДГ „Каменица“ в район „Централен“ ще се обновява от фирма „Ринг-П“ ООД. Новият корпус ще бъде изграден в двора на СУ „Паисий Хилендарски“ и в него ще има  още 2 нови  градински групи.  В момента градината се помещават  4 групи.

Строител на ДГ „Зорница“ в район „Южен“ е „Парсек груп“ ЕООД. Предвижда се изграждане на ново крило към съществуващата сграда. Разширението е с обща площ 1500 кв. м. и е предвиден физкултурен салон за малчуганите.  В момента градината функционира със 6 групи, а след като бъде построена новата пристройка, ще разполага с общо 9 групи.

СПОДЕЛИ:

Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от РЕГИОНИТЕ

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ

LISTEN SWEET RADIO!

cd51f89a558967b6b7352e645b22b3e7fbf45951

Facebook

BeFunky-Design
Нагоре