След продължаващото увеличение на заболяемостта от коронавирус, област Смолян отново попадна в червената зона на епидемичната карта в страната, съобщиха от РЗИ.

Данните на инспекцията показват ръст с 50 на сто на новите ковид случаи през последната седмица. В болниците в областта също се наблюдава повишен брой пациенти с COVID-19, но без критичен натиск върху лечебните заведения и засега има достатъчно свободни легла.

Новите случаи на коронавирус в Смолянско през последната седмица са 90, а само вчера са регистрирани още 39 заразени пациенти. От РЗИ обясняват повишената заболяемост както с либерализирането на противоепидемични мерки, така и заради разпространението на британския щам на вируса в страната.

Учител от община Златоград, двама служители от социален център и от помощния персонал в детско заведение в община Смолян са сред новите позитивни случаи, според данни на РЗИ.

До 10 март се планира да се извърши ваксинация на членове на секционни избирателни комисии, ангажирани с вота на 4 април. Ваксини ще се осигурят и за резервните членове на СИК.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *