АФИШ

„Никога повече” в „Темата на NOVA“

1.8kviews

Над 6000 военни от 20 държави, над 45 летателни машини и 50 кораба на НАТО се събират този месец в Балтийско море. Целта им – да проверят и подсилят възможностите си.

Зад всичко това, обаче, прозират и страховете на хората от Балтийския регион, че конфликтът в Украйна всеки миг може да се разрасне, а призраците от миналото могат да оживеят.

Тази седмица в „Темата на NOVA” международният редактор Яна Николова и операторът Андрей Стоилов стават част от морски десант и управляват танк на НАТО. 

Екипът на NOVA влиза и в килиите на КГБ в столицата на Латвия Рига, съхранили истории за страх, терор и оцеляване на ръба.

Зрителите ще се запознаят с 97-годишната латвийка Лидия и пътя й към спасението – живо доказателство за силата на свободния дух. Дух, който народите край Балтийско море продължават да пазят заедно със спомена за окупациите и с готовността да се защитават на всяка цена.

А има ли опасност северните страни, които граничат с Руската федерация, да се превърнат в следваща мишена за реални военни операции?

И как ще продължат да се борят за основната си мисия никога повече окупация, гледайте „Темата на NOVA” – тази събота, след централната емисия новини. 

Не пропускайте „Никога повече” в „Темата на NOVA“ – на 27 юни, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0