РЕГИОНИТЕ

Мълния повреди Градския часовник в Бургас

3.8kviews

При вчерашната буря в Бургас мълния е паднала близо до Градския часовник, който се намира на улица “Александровска”, в непосредствена близост до сградата на общината.

Устройството е с електронен механизъм, който е бил засегнат от освободеното електричество. Стрелките на часовника са започнали да се въртят непрестанно, по-бързо от нормалното.

Наложило се е Градският часовник да бъде изключен. Потърсено е съдействие от часовникар, който поел ангажимент през следващата седмица да ремонтира устройството. Поне до сряда Градският часовник няма да работи.

През март 2021 година Градският часовник в Бургас спря да работи заради гръмотевица, която го повреди. Стрелките му тогава “замръзнаха” на 22:55 часа – времето, по което тогава над града се разрази буря с пороен дъжд. Тогава обаче механизмът не пострада. На следващия ден часовникът заработи отново.

През 2019 година Община Бургас закупи нов механизъм и реставрира корпуса на часовника, който бе остарял и повреден. Според историческите данни Градският часовник на Бургас е монтиран на това място през 1936 година.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0