ЛЮБОПИТНОТО

“Монахинята 2” оглави боксофиса в САЩ и Канада с 13,1 млн. долара

9.8kviews

Warner Bros. и филмовото подразделение New Line стартират септемврийския боксофис със стил с дебюта на “Монахинята 2”, който е на път да достигне 30 млн. долара или повече. Филмът оглави класацията с 13,1 млн. долара, включително 3,1 млн. долара от предварителни прожекции.

Киноманите на възраст между 18 и 34 години съставляват 67% от аудиторията, а жените са малко повече (52%).

През 2018 г. “Монахинята” спечели с 53,8 млн. долара на вътрешния пазар по пътя си към звездните 365,6 млн. долара в световния боксофис, което е най-доброто представяне за всяко заглавие от хорър франчайза “Заклинанието”.

Действието на продължението се развива през 1956 г., а Таиса Фармига – истинската сестра на звездата от “Заклинанието” Вера Фармига – се завръща в ролята на сестра Ирен, която въпреки нежното си поведение може да се справи с всяко демонично предизвикателство. Завръща се и Джонас Блоке, а към актьорския състав се присъединява новодошлата Сторм Рейд в ролята на млада монахиня. Майкъл Чавес е режисьор на филма, след като преди това ръководи частите на “Заклинанието” – “Плоклятието на Плачещата жена” и “Заклинанието 3: Демоничният убиец”.

Другият високопрофилен филм за уикенда е романтичната комедия “Моята голяма луда гръцка сватба 3”, написана и режисирана от създателката на поредицата Ния Вардалос. В допълнение към режисьорските си задължения, тя изпълнява главната роля. Филмът стартира с 9,5 до 10 млн. долара.

Тройката, която проследява пътуването на ексцентричното семейство Портокалас до Гърция, е продължение на изключително популярния филм от 2002 г. и не толкова успешното продължение от 2016 г. Продуценти на “Моята голяма луда гръцка сватба” отново са Рита Уилсън, Том Ханкс и Гари Гоцман. Актьорският състав включва още Луис Мандилор, Елена Кампурис, Джия Каридес и Джоуи Фатон, Лейни Казан и Андреа Мартин.

“Моята голяма гръцка сватба 3” ще се задържи на трето място след “Монахинята 2” и филма на Дензъл Уошингтън “Закрилникът 3”, който се очаква да завърши на второ място със стабилните 11,7 млн. долара.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0