ЛЮБОПИТНОТО

Маймуна лежа в ареста заради нападения срещу хора

1.4kviews

В Индия службите за спешна помощ успяха да хванат и пратят в затвора маймуна, която беше обявена за издирване заради 20 нападения над местни жители.

Две седмици приматът тероризирал жителите в град Раджгарх, щата Мадхя Прадеш. Сред жертвите на нападенията му има осем деца и няколко възрастни.

Обикновено агресивно животно седяло на покривите на къщите и первазите на прозорците и след това внезапно се втурвало към минувачите. След срещата с маймуната много от тях тежко пострадали и трябвало да потърсят медицинска помощ.

При едно от нападенията, което е записано от камера за видеонаблюдение, приматът нападнала възрастен мъж, съборила го и го ухапала по бедрото. Маймуната толкова раздразнила местните жители, че за залавянето й беше назначена награда от 21 000 рупии, след като местните служители на горското стопанство не могли да я проследят.

Жителите на Раджгарх се обърнали към областните власти и там пристигнали специалисти от град Уджайн. Трябваха им четири часа, за да хванат маймуната. Те използвали дрон, за да локализират животното, след което го упоили със сънотворни и го поставили в клетка. Това събитие беше посрещнато с радост от местните жители.

Както каза инспекторът на отдела, сега агресивният примат ще бъде отведен в джунглата и освободен.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0