За поредна година Регионалният исторически музей в Търговище организира ваканционна образователна програма „Лято в музея“.

В нея могат да се включат деца на възраст от осем до 12 години. Заниманията ще бъдат в периода 2-13 август, съобщи директорът на културната институция Магдалена Жечева.

В рамките на две седмици, всеки предобед, участниците ще научават за работата на музея, за експозициите, за богатата история и култура на родния град.

Подбраните теми и дейности по атрактивен и неформален начин ще запознаят децата със значимите събития, герои, традиции и празници от родната ни история, представени чрез беседи, презентации, филми, интерактивни и ролеви игри с много изненади в музейните обекти и на открито, обясняват музейните специалисти.

Необходимо е предварително записване, тъй като местата са ограничени – до 15 деца в група. Всяко желаещо дете или негов родител може да подаде заявление за участие на място в музея и по телефона. Таксата за участие е 30 лева, всички необходими материали са осигурени от музея, допълват от там.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *