В смутното време, в което все по-вече се натрупват тревогите и все по-малко остана време и пространство за красиви помисли и случвания, Държавна опера – Бургас е подготвила за своите верни почитатели един възхитителен концерт, под надслов „Любов по американски“ – точно в Деня на влюбените, виното и стремежа към красиви отношения и взаимност – 14 февруари, неделя, от 19 часа, в Зала Опера.

В празничната концертна проява със своето артистично присъствие, личен чар и професионализъм на сцената на Бургаската опера ще се представят: мецосопраното Йоана Кадийска, баритонът Валери Турманов и пианистката Мира Искърова.

Флуидите на любовта, красивата музика, изисканото светоусещане и възприятие на реалността, както и досегът с любими мелодии, придобили световна популярност, ще са гарантирани в залата на Операта в неделната вечер. Споделеното усещане за празничност ще бъде осезателно за всички – и изпълнители, и публика.

Авторският проект на Йоана Кадийска, Валери Турманов и Мира Искърова е подчинен на респекта пред красивата и вълнуваща музика, подчинена на любовното чувство – съживяващо сетивата и даващо смисъл на земните ни дни.

В „Любов по американски“ е емоционална осъвременена среща на обичани от всички поколения откъси от известни мюзикъли /“Фантомът на операта“ и „Котки“ от Андрю Лойд Уебър, „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн „Човекът от Ла Манча“ от Дейл Васерман, „Магьосникът от Оз“ от Харолд Арлън/, както и на емблематични произведения на Джордж Гершуин, известни и обичани песни, изпълнявани от Франк Синатра – „New York, New York”, “My Way”, “Love Me Tender” на Елвис Пресли, „When I Fall In Love” на Виктор Йънг, „I want To Spend My Lifеtime Loving You” на Джеймс Хорнър, Вариации за пиано на тема от
Порги и Бес“ от Гершуин и др.

В концертния спектакъл ще се редуват носталгични настроения и възторжени състояния на духа, каквито съпътстват характерните метаморфози на любовта – бленувана, отричана, чакана, желана, насъщна.

В Деня на влюбените, виното и преклонението пред нежността на чувствата, в студените зимни реалности – подарете си стопляща празнична емоция с концертния спектакъл „Любов по американски“ в залата на Бургаската опера! 

Билети за балетния спектакъл могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред хотел „България“/, в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата: https://operabourgas.com/bg/programme в официалния сайт на Държавна опера – Бургас.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *