Коледа е време семействата да се съберат и да бъдат благодарни за всичко, което имат. 

Днес нашето голямо семейство се събира и благодари  на лекарите, медицинските специалисти  и доброволците за тяхната отдаденост, съпричастност, трудолюбие и животоспасяване. 

Искаме да докоснем техните души и да им кажем – НЕ СТЕ САМИ!„Животът ни се дава при изричното условие, че ще го браним до последната минута.

”Лека мъгла се спуска над града,  чуват се забързаните стъпки на кърджалийци, единични детски гласове прорязват декемврийската тишина – в този момент  Община Кърджали създаде своя „Ангел Пазител“.

Изгря „Ангела на Кърджали“.Пандемията от Ковид 19 промени живота на хората в Кърджали, България и по света.

Беше трудна година за всички нас и сега когато  наближават новогодишните празници, а трябва да спазваме дистанция и да се съобразяваме с мерките, поглеждаме светлините на елхите, тези навън и тези в домовете ни и си казваме:

„Тази Коледа е различна – трябва да я направим смирено красива“. Коледа е време за запалване на огъня на надеждата и пламъка на добротата в сърцето.Това е време, което традиционно прекарваме повече със семейството, празнуваме идващите нови възможности, търсим подаръци под елховите игли и знаем „че даването е много по-добро от получаването“. 

Днес трябва да дадем чудото –  надежда, подкрепа и доверие! Нека позволим на празничния дух да ни покори със своята тържественост, но и отговорно да погледнем към реалността – да бъдем внимателни за здравето ни.Коледната изненада е олицетворение на подарък. Той е за вас!

„Ангела на Кърджали“ ще създава своята история в момент, когато хората търсят подкрепа, единство, помощ,  ще бъде защитник на човека. И това е така, защото във време, когато нашият свят по-често се чувства тъмен и неприятен, ние напомняме, че все още има светлина и красота.

„Ангела на Кърджали“ има мисия – Да бди над хората с бели престилки в България. Със силата на добрата мисъл, със силата на пожеланието той ще вдъхва надежда за едно сигурно утре. Едно утре, в което ще се прегърнем, ще си подадем ръка и заедно ще реализираме мечтите. Светещата фигура идва в най-красивото време от годината, когато изпращаме старата и посрещаме новата.

Тя ще бъде там, за да ни помогне да останем на пътя, да не позволим на тъмнината, страха и отчуждението да ни залее. “Ангела на Кърджали“ символизира смелост  в настоящето и упование за бъдещето.Кърджалийци имат огромни сърца, Кърджали стана столица на толерантността не случайно – гражданите го пожелаха. Те дадоха примера за един по-добър свят.

Сега за нашите медици, медицински специалисти и доброволци Кърджали създава ангел, който е символ на чистотата, на живота, на надеждата, на доброто, на вярата ни един в друг.Нека заедно с „Ангела на Кърджали“ напишем поредната хубава история за поколенията.

Нека не помним дните, нека помним моментите, в които сме заедно! 

Заедно за Кърджали! 

Заедно за България! 

Заедно за човешкия живот!Посетете „Ангела на Кърджали“ именно  там  ще откриете  истинския смисъл на Коледа – да изпратиш обич на хората, които се борят за човешкия живот!

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *