Кутии за дарения за лечението на малкия Георги от Хасково са поставени от днес в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на община Хасково, на информацията и в Касовия салон на Общинската данъчна дирекция.

Гого, който в началото на януари ще навърши 2 години, е с диагноза детска церебрална парализа. Неговите родители Елена и Михаил Цоневи се обръщат с призив да помогнем на момченцето им за  пълноценен живот.

След множество изследвания семейството получава надежда за лечението на Георги от лекари в Турция. Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие.

В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един курс обаче не е достатъчен. Нужни са поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.

За цялостно лечение на момченцето са необходими около 50 000 евро – сума, непосилна за семейството.

Кампанията в помощ на Гого вече получи сериозна подкрепа от стотици хора от Хасково и региона, но все още сумата не е събрана.

Кутии за Гого са поставени в много търговски обекти в Хасково. От днес три от кутиите са в община Хасково.

Ако желаете да помогнете на Гого да проходи и да радва родителите си с усмивката си, може да дарите средства за лечението му и по банков път:

IBAN BG54FINV91501317483321

BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВPAY PAL: CONEVA_ELENA@ABV.BG

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *