В последния ден от тридневната програма на Туристическото изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации, на които Русе е домакин, бяха излъчени победителите в кулинарното състезание „Като шеф готвачите“.

Любителите на добрата кухня имаха възможността да наблюдават надпреварата на живо, а уменията на младите любители кулинари се оценяваха от жури от най-добрите топ готвачи на България.

Събитието е организирано от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуба на професионалните готвачи в Русе и Община Русе. Специален гост в журито беше Шеф Ради Стамболов с участието на шеф Ивайло Димитров и с подкрепата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Русе.

Първата награда отиде при Кристиян Златев и Виктория Василева. Тя бе връчена от заместник-кмета Златомира Стефанова. „Вие сте кулинарното бъдеще на Русе и трябва да знаете, че ние имаме нужда от вас, да останете в нашия град и да сте част от развитието на туризма именно тук“ – с тези думи г-жа Стефанова се обърна към отличените с наградата на Община Русе и към всички участници в състезанието.

Наградата на клуба на професионалните готвачи в Русе бе връчена от председателя на клуба шеф-готвач Ивайло Димитров. С нея бяха отличени Еджем Мехмедова и Силвена Стоянова.

Третото място в IV издание на I кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе отредено за Берк Ибрямов и Наталия Атанасова, а шеф-готвач Петър Атанасов връчи техните награди.

На второ място се класираха Даяна Горчева и Христо Христов. Те бяха наградени от зам.-председателя на Българската асоциация на шеф готвачите в България шеф-готвач Ивайло Димитров.

Големите победители в кулинарното състезание, което събра любителите на добрата кухня в Русе, станаха Дариян Петров и Бонжу Михай Константин. Те бяха награди от председателя на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Бонжу Константин учи в прифесионалната гимназия по туризъм в Румъния, а в негова подкрепа на събитието днес присъстваха още председателят на асоциацията на обучението на всички професионални училища по хотелиерство и готварство в Румъния Карло Драгомир и секретарят на асоциацията и директор на гимназията на Михай Николай Петреску. Еврорегион „Данубиус“ също съдейства за провеждането на кулинарното състезание за деца в Русе.

Участниците оцениха надпреварата като мотивираща за тяхното бъдещо развитие и споделиха, че с нетърпение очакват следващото състезание, в което да покажат на какво са способни в кухнята.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *