Кметът Здравко Димитров проведе неофициална среща с премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров днес. Тема е била нерегламентирани сметища и състоянието на язовирите в страната, включително и на земеделските язовири.

„Коментирахме състоянието на депата в Цалапица и в завода за твърди битови отпадъци в Шишманци. Капацитетът на това в Цалапица е на изчерпване и в средносрочен план трябва да се предприемат мерки, защото това засяга не само Пловдив, но и още осем общини“, обясни Здравко Димитров. Той също така отново е поискал да се предприемат сериозни действия за ускоряването на реализацията на проекта за водоснабдяването на Пловдив от язовир „Въча“. Той припомни, че в тази връзка вече е провел няколко разговора с министър Емил Димитров и заместник-министър на регионалното развитие Николай Нанков в тази връзка. „Пред следващият месец предстои среща с министър Димитров в Пловдив, на която очаквам да има добри новини и по двете теми, които обсъждахме днес“, обясни Здравко Димитров.

Проектът за водоснабдяването от каскада „Въча“ и осигуряването на чиста питейна вода от язовира включва изграждането на 18-километрово трасе, както и изравнител на налягането, който ще бъде в землището на Първенец. В момента тече прединвестиционното проучване, което да даде ясна представа за общата стойност за реализацията на проекта.

За изграждането на Югоизточния обход по Околовръстното шосе на Пловдив кметът ще има допълнителна среща с премиера, която ще се състои следващата седмица. Припомняме ви, че процедурата за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция „Пътна инфраструктура“  преди четири дни. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че имат пропуски в документацията си.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *