Кметът на община Баните Милен Белчев почина от коронавирус в МБАЛ- Смолян, според информация от областната болница.

Осем пациенти с коронавирус на възраст от 45 до 81 г. са починали през почивните дни в област Смолян, информират от РЗИ. Общо 45 са новите случаи на COVID-19 през последните две денонощия, като 31 от тях са настанени в болници. Трима лекари и две медицински сестри са сред новозаразените.

Белчев загуби битката с COVID-19, след като със същата диагноза през ноември издъхна и неговият брат близнак, учител в с. Оряховец. Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек, написа във ФБ-профила си председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

В болници в областта са настанени 31 от позитивните, а 14 са на домашно лечение. Новозаразените са на възраст от 35 до 80 г. Сред новите случаи са обитатели на социалните домове в с. Фатово и с. Петково, както и учител от община Борино.

С положителна проба за COVID-19 е и санитар от дома за хора с психични разстройства в Петково. Предстои да се вземат проби за тестуване за коронавирус и на останалите служители от персонала и настанените в дома.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *