РЕГИОНИТЕ

Кметът на Видин откри шестото издание на Ретро парада

Традиционното събитие, което се провежда с подкрепата на Община Видин, събра многобройни участници, както и любители на ретро автомобилите. Десетки коли и мотоциклети се подредиха на паркинга на Общината, където бе сборният пункт. За събитието дойдоха представители на ретро клубове от няколко града в България, от Сърбия и Румъния.

Кметът д-р Цветан Ценков разгледа с интерес атрактивните возила. Той бе поканен от организаторите да се качи във Ford Model A, собственост на Станислав Василев от София, за да се включи в парадното шествие, което потегли към Крайдунавския парк, до крепостта „Баба Вида“. Там се състоя официалното откриване на шестото издание.

Основателят и организатор на Vintage Vehicles Vidin Иван Цолов връчи благодарствен плакет на видинския кмет за оказаната подкрепа при организирането на Ретро парада за трета поредна година. Д-р Ценков поздрави организаторите и заяви:

„Аз съм този, който трябва да благодари за тази чудесна инициатива, в която се включват толкова прекрасни и млади видинчани, които наистина фокусират вниманието на България върху Видин. Целта е градът ни да се превърне в най-хубавия фестивален, исторически и културен център в страната и по поречието на Дунава”. Кметът пожела успех и изрази надежда, че Ретро парадът ще се развива все повече.

През целия ден хората имат възможност да се наслаждават на гледката от красиво подредени различни модели коли. Посетителите могат да разгледат базара с тематични подаръци, да опитат местно вино, да си купят аксесоари и масла за автомобили. Има различни работилници за най-малките, а специален гост е танцова школа „Swing“.

Атракция за всички бе камилата Султан от цирк „Колозеум“, който гостува във Видин. Директорът на цирка Мони Колев е почитател на ретро возилата и също участва в парада с автомобила си DeSoto 1928, който вече четвърто поколение е собственост на неговото семейство.

За зрителите на Ретро парада бе интересно да наблюдават и заснемането на кадри по време на събитието от екипа на телевизионния сериал „С река на сърцето“, който в момента се снима в нашия град. Те ще бъдат включени в два от епизодите, чието излъчване започва от този септември в праймтайма на Нова ТВ.

От 2020 година съорганизатор на Ретро парада е платформата за събития Sтетика.

И този път е предвидено да бъдат раздадени много купи и отличия, както и атрактивни награди в рамките на организираната традиционна томбола.

Сподели: