КУЛТУРА

Карнавалът в Габрово тази година ще е по терасите, шествие няма да има

Габровският карнавал, който има десетилетна традиция, тази година, заради противоепидемичните мерки, ще се състои по терасите и в дворовете. Карнавално шествие на 16 май няма да има, но общината обявява конкурси за най-добре маскирано семейство, за най-добър костюм на котка или друг домашен любимец и за най-весел карнавален балкон, прозорец или двор, съобщиха от администрацията.

Променя се, или по-скоро се допълва, и карнавалното мото, което гласи: Между Изтока и Запада на хола. Снимки на семейните карнавални оазиси се приемат от 11 до 18 май във фейсбук с хаштаг #Gabrovo2020 или на имейл carnival@gabrovo.bg, а победителите ще бъдат избрани чрез гласуване във фейсбук, уточниха от общината.

Наградите за най-весела карнавална тераса и за най-добре маскирано семейство са по 500 лева. Маскираните и костюмирани домашни любимци ще получат храна и аксесоари.
Конкурсът за весели и запомнящи се карнавални снимки е за семейства от всички градове, не само от Габрово.

От общината посочиха, че целта им е да защитят короната “Столица на хумора”, Габрово да си направи карнавала, въпреки всичко, да създаде нещо, което ще се помни и няма да се повтори, както и да даде възможност тази година всеки да е режисьор на карнавала.
Карнавалният стрийминг ще се състои в интернет-пространството на 16 май от 19,00 до 21,00 часа.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %