МАРШРУТИ

Капитан и екипаж на гръцки ферибот изправени пред обвинения в убийство

10.7kviews

Капитан и трима членове на екипажа на гръцки ферибот са изправени пред обвинения в убийство във връзка със смъртта на закъснял пътник, който бил изтласкан от членовете на екипажа в морето, докато се опитвал да се качи на отплаващия ферибот на основното гръцко пристанище Пирея.

По-рано днес гръцката национална телевизия ЕРТ съобщи, че мъж се е удавил на пристанище Пирея край столицата Атина снощи, след като беше блъснат към водата от членове на екипажа на ферибота, с който е щял да пътува.

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как двама служители на плавателния съд “Blue Horizon” блъскат човека, който се опитва да се качи на борда в последния момент. По-късно е намерен мъртъв в морето.

Прокуратурата в Пирея нареди задържането на извършителите. Полицията е започнала разследване.

Министърът на морския флот и по въпросите на островите Милтиадис Варвициотис изрази съболезнованията си във връзка с инцидента и потвърди, че са предприети всички необходими мерки за търсене на отговорност.

Фериботът е бил с направление от Пирея към Ираклио на остров Крит. Той е потеглил, но впоследствие капитанът е получил инструкции да се върне, уточняват от „Катимерини“.

Екипаж от друга компания е нает, за да изпълни обичайния маршрут.

От ЕРТ пишат, че починалият мъж бил член на многодетно семейство в град Агиос Николаос в Крит и е живеел там в жилище за работници заедно със сестрите си. Допълва се, че е бил известна фигура в местната общност, „добродушен човек, който се е борил да изкарва прехраната си, като е извършвал услуги в магазините в града“.

Младият мъж е отишъл по работа в Атина и вчера вечерта е щял да се върне към Крит.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0