“Джагистика за подрастващи” е проект по програма “Европейски корпус за солидарност” на Европейския съюз. 

Плод е на труда на петима младежи от СК “Джа-Ра” и техния треньор Иван Ефтимов. 

Основната му цел е да стимулира младежката активност чрез припознаването на спорта футбол на маса като част от дисциплината “Физическо възпитание и спорт” в училищата и популяризирането му като спорт сред подрастващите. 

Екипът създаде тренировъчна база в центъра на гр. Варна. Тя е оборудвана с пет професионални маси за футбол на маса, сред които и две от най-новите състезателни маси – Leonhart. 

Провеждат се регулярни тренировки. През лятото на 2020 г. като част от “Джагистика за подрастващи” се изпълни серия от събития “Джага на открито” на входа на Морската градина. Участва се и в три фестивала – “Extreme Summer Fest”, “September Sun”, “Екстремна връзка”. 

Невъзможността за изпълнението на основната част от проекта – обиколката на училищата – поради създалата се пандемична обстановка, наложи промени в първоначално планираните дейности. 

Създадена е видео визитка в партньорство с “Алтернативно Пространство”, която се излъчва в училищата като част от учебния процес. По този начин младежите могат да се запознаят безопасно с проект “Джагистика за подрастващи”, програмата “Европейски корпус за солидарност”, клуб “Джа-Ра” и играта футбол на маса. 

Какво предстои?

– „Джага на открито“ – серия събития на входа на Морската – започващи от 28.05.2021 г. до края на м. Септември;

– Посещение на международен професионален турнир по футбол на маса “Varna foosball masters 2021” с най-добрите от младежите, участвали в проекта.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *