РЕГИОНИТЕ

Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Сърбия и Румъния

3.7kviews

На границата с Гърция трафикът е интензивен за леки автомобили на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. „Гранична полиция“ препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.  През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.         

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на контролно-пропускателния пункт (ГКПП) „Калотина“. Граничните проверки пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На ГКПП „Калотина“ се извършва реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. Поради това в празничните дни движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам“,  и ГКПП „Видин“ на изход за товарни автомобили и за леки автомобили на всички пунктове на вход. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, предупреждават от „Гранична полиция“. 

До 31 август  през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 ч. до 22:00 ч. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 ч. до 22:00 ч. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа”/”Липница“ и „Крушари”/”Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.   

Трафикът е нормален и на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Турция. 

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0