ЛЮБОПИТНОТО

Излезе Xiaomi 13 разработен съвместно с Leica

10.8kviews

Xiaomi представи днес най-новата си серия флагман смартфони – Xiaomi 13 Series – за своите международни пазари на събитие за представяне на продуктите в Барселона, Испания. Чрез задълбочено продуктово сътрудничество между Xiaomi и Leica, като част от стратегическото партньорство в технологиите за изображения, Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се стремят да предложат ново фотографско изживяване при смартфоните за своите потребители в целия свят. Дългоочакваните водещи модели са разработени съвместно с Leica и предлагат професионални оптични лещи Leica, както и множество усъвършенствани изчислителни и софтуерни възможности за пълно и автентично Leica изживяване. Други премиум функции включват най-новия Snapdragon® 8 Gen 2 и собствена система за управление на батерията Surge на Xiaomi, осигуряваща мощни характеристики във всеки аспект.

„Истински съм впечатлен от серията Xiaomi 13 – това действително променя правилата на играта за мен“, споделя Стив МакКъри, световноизвестен фотограф, включен в Международната фотографска зала на славата, първият носител на наградата Leica на Залата на славата и посланик на Leica, който изрази вълнението си от международния дебют на серията Xiaomi 13.

По време на премиерата беше представен и Xiaomi 13 Lite, който предоставя отлични портретни изображения и разширени възможности за фотография за амбициозните млади хора.

Фотография на майсторско ниво със съвместно разработена система от камери на Leica

Всеки аспект от камерата на Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro, от хардуера и качеството на изображението до UI/UX дизайна, е създаден в сътрудничество с Leica, за да предостави професионално фотографско изживяване със смартфон. И двата модела са оборудвани с настройка на тройна камера, включваща оптични лещи на Leica.

Системата на камерата на Xiaomi 13 Pro Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. покрива фокусни разстояния от 14 мм до 75 мм и се състои от 23 мм широкоъгълна основна камера с ултра голям 1-инчов сензор IMX989, 75 мм телефото камера с „плаващ фокус“, както и 14 мм ултра широкоъгълна камера. За първи път видян при Xiaomi 12S Ultra, сензорът IMX989 е най-големият, вграждан някога в смартфон. С висок динамичен обхват, превъзходни възможности за улавяне на светлина и бързи реакции, големият сензор осигурява цветни изображения с отчетлив контраст и дефинирани текстури, които разкриват всеки фин детайл. Чрез имплементиране на технология за вътрешно фокусиране на ниво DSLR, новият 75 мм телеобектив на смартфона използва дизайн на плаваща леща, за да постигне фокусен диапазон от 10 см до безкрайност – идеален за кадриране на зашеметяващи портрети и красиви близки планове.

Междувременно Xiaomi 13 има диапазон на оптично увеличение от 0,6x до 3,2x и също така разполага със 75 мм телефото обектив.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro предлагат широка гама от опции за подробни настройки на камерата, за да впечатлят както любителите, така и професионалните фотографи. Системата master-lens, софтуерна функция, осигурява голямо фокусно разстояние и дълбочина на рязкост за заснемане на перфектни портрети. Потребителите могат да избират и два различни фотографски стила – Leica Authentic Look и Leica Vibrant Look, предлагащи естетически възможности с изображения, поддържащи точност и умерена наситеност. С привлекателен и лесен за използване потребителски интерфейс, други интересни  функции включват филтри на Leica, воден знак на Leica и класически звук на затвора на Leica.

С Xiaomi Imaging Engine, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 разполагат с най-силните възможности за изчислителна фотография сред всички флагмани на Xiaomi. Не само скоростта на заснемане на снимки е подобрена, но и възможността устройствата автоматично да фокусират определени обекти в движение с Xiaomi ProFocus, което допълнително подобрява цялостното изживяване с камерата.

Предлагайки страхотна оптимизация на изображението, и двата смартфона позволяват ръчна настройка на параметрите на снимане в професионален режим. Xiaomi 13 Pro поддържа 10-битова RAW DNG Камера и цветни профили, създадени от Adobe, предлагайки на професионалистите по-голямо място за пост-редактиране в Adobe Photoshop и Adobe Lightroom.

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro са отлични и при заснемането на видео. Като изключителен инструмент за видеооператори на професионално ниво, двете устройства позволяват на потребителите да „Създават в Dolby Vision®“ с живи цветове, отличен контраст  и богати детайли, да заснемат 4K Ultra Night видеоклипове и предлагат HyperOIS видео стабилизация за заснемане с изключително качество на видеото.

Зашеметяваща скорост + производителност със Snapdragon®️ 8 Gen 2 и надеждност + мощност с Xiaomi Surge

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro се захранват от водещата мобилна платформа Snapdragon®️ 8 Gen 2 с подобрена графична обработка чрез производителност на GPU и подобрение на енергийната ефективност от съответно 42% и 49% в сравнение с предишното поколение, докато производителността и мощността на процесора са подобрени съответно с 37% и 47%.¹ Тази силна производителност гарантира лекота и бързина при работа със задачи като изчислителна фотография, AI в реално време и игри, като същевременно удължава живота на батерията.

Устройствата също така предлагат Wi-Fi 7 поддръжка с Qualcomm® FastConnectTM 7800 Mobile Connectivity System. Представената High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link технология на Xiaomi 13 Pro позволява множество и едновременни 5GHz и 6GHz връзки и е в състояние да реализира свръхвисоки скорости до 5,8 Gbps, заедно с намалено забавяне и страхотна мрежова способност.2 Xiaomi 13, от друга страна, включва Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link  и е в състояние да реализира мрежови скорости до 3,6 Gbps.²

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro са оборудвани със система за управление на батерията Xiaomi Surge, която използва собствена разработка на чип за зареждане Surge на Xiaomi за по-дълъг експлоатационен период и подобрено изживяване. Оборудван с батерия от 4500 mAh,= с най-висока енергийна способност при същата мощност, Xiaomi 13 лесно ще издържи през целия ден. Той също така поддържа 67W кабелно турбо зареждане и 50W безжично турбо зареждане. Междувременно Xiaomi 13 Pro може да се похвали с още по-голяма батерия от 4820 mAh със 120 W HyperCharge, способна да се зареди до 100% само за 19 минути.³

Премиум флагман с минималистичен дизайн и най-добър в класа дисплей

Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro разполагат с изцяло нов минималистичен дизайн, подчертаващ техните мощни технологични възможности.

Предлаган в класически и завладяващи цветове – Black, White и Flora Green – Xiaomi 13 притежава стилен дизайн на екрана с плоски ръбове и 2.5D извит дизайн на гърба. Едновременно привлекателен и удобен за хващане, Xiaomi 13 разполага с невероятно съотношение между екран и корпус от 93,3% и 1,61 мм ултратънки рамки,4 което осигурява невероятно изживяване при гледане, особено за устройство с такъв размер. Оборудван с голям 6,36-инчов FHD+ AMOLED дисплей, Xiaomi 13 гарантира, че съдържанието се показва с първокласна цветова точност и яркост с E6 AMOLED материал при по-ниска консумация на енергия.

Xiaomi 13 Pro, от друга страна, разполага с 3D-извит керамичен корпус с плавни линии, които преминават към камерите. Предлага се в два цвята, Ceramic White и Ceramic Black, и също приляга перфектно в дланта. С 120Hz WQHD+ AMOLED дисплей, този по-голям 6,73-инчов екран е истинско чудо. Благодарение на същия материал E6, той е в състояние да постигне 1200 нита яркост на цял екран и 1900 нита пикова яркост, да показва точни цветове със своя TrueColor С Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG, както и да поддръжа Dolby Atmos®, с което устройството предоставя наистина завладяващо аудиовизуално изживяване.

И двете устройства предлагат устойчивост прах и вода IP6855, което гарантира оптимална защита и спокойствие.

Комбинация от премиум услуги

Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще предложат 3 поколения системни актуализации на Android, заедно с 5 години актуализации за сигурност. Потребителите на двете устройства също имат право на  до 6 месеца безплатен пробен период както за cloud пространство на Google One до 2TB, което носи разширено пространство за съхранение на спомени, заснети с професионалната камера, така и за до 6 месеца достъп до YouTube Premium с достъп без реклами в YouTube и приложението YouTube Music. Освен това, благодарение на поддръжката на функцията за дигитален автомобилен ключ на Android, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще позволят на потребителите да споделят своите дигитални автомобилни ключове с близки, за да отключват, заключват и запалват колите си.

Освен това, потребителите на Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 ще получат 1 извънгаранционен ремонт без разходи за труд в рамките на първите 12 месеца след покупката. За да подобри допълнително цялостното изживяване след продажба, Xiaomi вече предлага международно гаранционно обслужване на смартфони в над 40 пазара по света. Потребителите на смартфони Xiaomi 13 Pro, които отговарят на гаранционните условия на устройството, могат да се възползват от гаранционното обслужване в световен мащаб при всеки упълномощен сервизен доставчик на Xiaomi. Посетете mi.com за повече подробности.

Xiaomi 13 Lite се гордее с адаптивност с двойни предни камери за любителите на социалните мрежи

Xiaomi 13 Lite е създаден за младите потребители на смартфони, които са запалени по заснемането на уникални селфита, истории и сцени. Оборудван с двойни предни камери и многофункционални софтуерни функции, това устройство е специално проектирано да отговори на техните нужди. Докато 32-мегапикселова предна камера заснема кристално чисти изображения, 8-мегапикселова предна камера помага за предоставянето на допълнителен детайл при дълбочината за естествено изглеждащо боке в автопортретите. Добавяйки стойност за запалените създатели на съдържание в социалните мрежи, устройството също така предлага полезни и забавни функции като Dynamic Framing, което интелигентно разпознава броя на хората в кадъра, автоматично настройва зрителното поле и го увеличава или намалява, минимизирайки изкривяването на селфитата, както и Selfie zoom, Pocket mirror и Xiaomi Selfie Glow – всичко това е проектирано да позволява лесно заснемане на висококачествени селфита и видео разговори. За да осигури безпрoблемното ежедневно ползване , Xiaomi 13 Lite е оборудван с мощна мобилна платформа Snapdragon® 7 Gen 1, прекрасен 120Hz AMOLED дисплей, заедно с 67W възможности за бързо зареждане. Всичко това идва в 7,23 милиметра тънък и 171 грама лек корпус4 с 4500 mAh батерия, предлагаща несравнимо усещане в ръката, като същевременно поддържа дълготрайна мощност през целия ден.

Цени и наличности

В България смартфоните от серията Xiaomi 13 ще бъдат налични в продажба от 13-ти март, като специално за българските потребители, телефоните от серията ще се предлагат в комплект със смарт гривна.

В периода от 13-ти до 31-ви март всеки потребител, закупил Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro от официалната партньорска мрежа на бранда, както и от оторозирирания магазин на бранда в Paradise Center и онлайн на mi-bulgaria.com, ще получи смартфона в комплект със смарт гривна Xiaomi Smart Band 7 Pro. А всеки, закупил Xiaomi 13 Lite, ще получи телефона в комплект с Xiaomi Smart Band 7, като промо офертата важи до изчерпване на количествата.

Xiaomi 13 Pro се предлага в два цвята: Ceramic Black, Ceramic White, и ще бъде наличен във варианта:

12GB+256GB – препоръчителна цена 2 549 BGN.

Xiaomi 13 се предлага в два цвята: Black, Flora Green, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+256GB – препоръчителна цена 1 949 BGN.

Xiaomi 13 Lite също се предлага в три цвята: Lite Blue, Lite Pink, Black, и ще бъде наличен във варианта:

8GB+128GB – препоръчителна цена 999 BGN.

Xiaomi 13 Pro, 13 and 13 Lite характеристики

 Xiaomi 13 ProXiaomi 13Xiaomi 13 Lite
Дизайн  Размери: 162.9мм x 74.6мм x 8.38мм4Тегло: 229гр43D bio-ceramic backCorning® Gorilla® Glass Victus® FrontIP685Цветове: Ceramic Black, Ceramic WhiteРазмери: 152.8мм x 71.5мм x 7.98мм4Тегло: 189гр4Corning® Gorilla® Glass 5 front2.5D glass backIP685Цветове: Black, White, Flora GreenРазмери: 159.2мм x 72.7мм x 7.23мм4Тегло: 171гр4Corning® Gorilla® Glass 5 front3D curved glass backЦветове: Lite Blue, Lite Pink, Black
Система за изображенияLEICA VARIO-SUMMICRON 1:1.9-2.2/14-75 ASPH.23mm f/1.9 Leica основна камера50MP ултраширокоъгълна камераIMX989, 1″ размер на сензора1.6μm размер на пиксела, 3.2μm 4-in-1 Super Pixel размерf/1.9, 8P lens, HyperOISXiaomi ProFocusPortrait Night режим8K видео заснеманеСъздаване в Dolby Vision® до 4K 60fpsUltra Night VideoOne-click AI cinema75mm f/2.0 Leica floating телефото камера 50MP телефото камераf/2.0, OISFocal Shift технологивFloating telephoto lensXiaomi ProFocusPortrait Night режим14mm f/2.2 Leica ултраширокоъгълна камера  50MP ултраширокоъгълна камера  f/2.2, 6P lens, 115° FOVДва фотографски стила: Leica Authentic Look & Leica Vibrant LookMaster-lens system: 35мм Black and white lens, 50мм Swirly bokeh lens, 90мм Soft focus lens, and 75мм Portrait lens 32MP вградена в дисплея селфи камера1.4μm 4-in-1 Super Pixel размерf/2.0, 5P lens, 89.6° FOVDynamic Framing (0.8x, 1x)Night режимPortrait режимHDRLEICA VARIO-SUMMICRON 1:1.8-2.2/15-75 ASPH.23mm f/1.8 Leica основна камера54/50MP(total/effective)ултраширокоъгълна камераIMX8001/1.49″/1/1.56″ (total/effective) размер на сензора1.0μm размер на пиксела, 2.0μm 4-in-1 Super Pixel размер f/1.8, 7P lens, HyperOISXiaomi ProFocus Portrait Night режим8K видео заснеманеСъздаване в Dolby Vision® до 4K 60fpsUltra Night VideoOne-click AI cinema 75mm f/2.0 Leica телефото камера10MP6 телефото камера f/2.0, 5P lens 15mm f/2.2 Leica ултраширокоъгълна камера12MP ултраширокоъгълна камера  f/2.2, 120° FOVДва фотографски стила: Leica Authentic Look & Leica Vibrant LookMaster-lens system: 35мм Black and white lens, 50мм Swirly bokeh lens, 90мм Soft focus lens, and 75мм Portrait lens 32MP вградена в дисплея селфи камера1.4μm 4-in-1 Super Pixel размерf/2.0, 5P lens, 89.6° FOVDynamic Framing (0.8x, 1x)Night режимPortrait режимHDR    50MP ултраширокоъгълна камера Sony IMX7661/1.56” размер на сензора1.0μm размер на пиксела, 2.0μm 4-in-1 Super Pixel f/1.8, 7P lens, 86° FOVContrast AFVlog режимVideo teleprompter8MP ултраширокоъгълна камераSony IMX3551/4” размер на сензораf/2.2, 5P lens, 119° FOV2MP макро камера1/5” размер на сензораf/2.4, 3P лещи, 82° FOV32MP ултраширокоъгълна селфи камера1/2.74” размер на сензора, 0.8 μm размер на пиксела f/2.4, 6P лещи, 100° FOVDynamic FramingXiaomi Selfie GlowVideo teleprompter8MP дълбочинен сензор  
Дисплей120Hz WQHD+ 6.73” AMOLED дисплейE6 OLED материали20:9, 3200 x 1440, 522 ppi1-120Hz AdaptiveSync Pro, до 240Hz честота на дискретизацияЯркост: HBM 1200 нита (typ), 1900 нита (peak)P3 цветова гамаTrueColor дисплей, JNCD≈0.21, Delta E≈0.28Над 1 милиард цвятаPro HDR дисплей Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG1920 PWM затъмняванеAdaptive reading режим Sunlight режимSGS Eye Care Display сертификат120Hz FHD+ 6.36” AMOLED дисплей20:9, 2400 x 1080, 413 ppi120Hz AdaptiveSyncДо 240Hz честота на дискретизацияE6 OLED материалиЯркост: HBM 1200 нита (typ), 1900 нита (peak)P3 цветова гамаTrueColor дисплей, JNCD≈0.32, Delta E≈0.36Pro HDR дисплейDolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLGAdaptive reading режим Sunlight режим  120Hz 6.55” FHD+ AMOLED дисплей 20:9, 2400 x 1080, 402 ppi240Hz честота на дискретизацияЯркост: 500 нита (typ), 1000 нита (peak)Съотношение на контраста: 5,000,000 : 1 (typ)До 68 милиарда цвятаDolby Vision®, HDR10+Reading режим Sunlight режим 1920Hz PWM затъмняване  
ПроизводителностSnapdragon®️ 8 Gen 24nm енергийно ефективен производителен процесQualcomm® Adreno™ GPUSnapdragon® X70 5G Modern-RF System LPDDR5X + UFS 4.0 Storage12GB+256GB, 12GB+512GBMIUI 14 базиран на Android 13Snapdragon®️ 8 Gen 24nm енергийно ефективен производителен процесQualcomm® Adreno™ GPUSnapdragon® X70 5G Modern-RF System LPDDR5X + UFS 4.0 Storage8GB+256GB, 12GB+256GBMIUI 14 базиран на Android 13Snapdragon®️ 7 Gen 1LPDDR4X + UFS2.28GB+128GB, 8GB+256GBMIUI 14 базиран на Android 12
Батерия и зареждане4,820mAh (typ) батерия Xiaomi AdaptiveChargeXiaomi 120W HyperCharge50W безжично турбо зареждане710W обратно безжично зареждане  4,500mAh (typ) батерияXiaomi AdaptiveCharge 67W кабелно турбо зареждане 50W безжично турбо зареждане10W обратно безжично зареждане4,500mAh батерия (typ)67W кабелно турбо зарежданеXiaomi AdaptiveCharge
АудиоДвойни високоговорителиDolby Atmos®️Двойни високоговорителиDolby Atmos®️Dolby Atmos®️
СвързаностДвойна SIM Wi-Fi 7 способност² Поддържа NFC8Bluetooth 5.3 5G: Поддържа NSA + SA Bands: 5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/78/794G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 4G: LTE TDD: B38/39/40/41/42/48 3G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz  Двойна SIM Wi-Fi 7 способност ²Поддържа NFC8Bluetooth 5.3 5G: Поддържа NSA + SA Bands: 5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/784G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 4G: LTE TDD: B38/39/40/41/42/48 3G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz    Двойна l SIM Поддържа NFC8Bluetooth 5.2Bands: 5G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n784G: LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/32/66 4G: LTE TDD: 38/40/41/423G: WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 2/3/5/8Wi-Fi 6  

¹ Данни, тествани от Xiaomi Internal Labs. В сравнение със Snapdragon® 8 Gen 1.

² Възможностите на Wi-Fi 7 може да варират в зависимост от регионалната наличност и поддръжката на локална мрежа. Функцията може да бъде добавена чрез OTA, когато и където е приложимо.

³ Данни от вътрешни лаборатории на Xiaomi. Действителният живот на батерията може да варира в зависимост от мрежовата среда, моделите на използване и други фактори. Максималният капацитет на батерията естествено ще намалее с времето и употребата.

4 Действителните измервания между отделните продукти може да варират. Всички спецификации са предмет на действителния продукт.

5 Устройството е сертифицирано като водо и прахоустойчиво изключително при специфични лабораторни условия, които не съответстват на нормалните условия на употреба. За повече информация, моля, посетете официалния уебсайт на Xiaomi.

6 10MP се отнася за броя на мегапикселите на сензора, действителните мегапиксели, използвани в снимки и видео, може да варират в зависимост от различните режими.

7 За оптимална ефективност на безжичното зареждане препоръчваме да използвате зарядно устройство с мощност над 50W.

8 Наличността на NFC може да варира между пазарите.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0