Започа строителството на нова детска градина в Горна баня. Проектът е на „Тилев архитекти“ и е избран след проведен конкурс от главния архитект Здравко Здравков.

В новата сграда ще бъдат разположени две яслени и четири градински групи. Кметът на София Йорданка Фандъкова е благодарила на инициативния комитет на Горна баня и на кмета на района в предишния мандат Христина Семерджиева, с чието активно участие започна работата по този проект, както и на кмета на района Ангел Стефанов за бързо придвижените процедури по избор на изпълнител и стартиране на строителните работи, посочват от общината.

Изпълнител на строителството е фирма „Радми 90“ ООД, а стойността на обекта е малко над 5 милиона лева. Очаква се новата детска градина да отвори врати през първата половина на 2022 година.

Към настоящия момент се строят общо 13 сгради на детски градини в „Кръстова вада“ и „Манастирски ливади“, „Изгрев“, „Витоша“, „Подуяне“, „Люлин“, „Илинден“ и „Студентски“, както и разширения на ясли в „Триадица“ и „Красно село“, информират от общината.

Очаква се до края на годината да започне строителство на още една детска градина в район „Възраждане“.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *