Новото обръщало за автобусите в квартал „Прослав“ ще започне на функционира до броени дни в зависимост от метеорологичните условия. В това се увериха заместник-кметът Тодор Чонов и директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков. Днес те бяха на място, за да видят докъде е стигнало изграждането на зоната, където колите на градския транспорт ще спират за кратък престой.

„Целта ни е да освободим пространството в центъра на квартала, където сега шофьорите почиват. Те спират автобусите много близо до къщите на хората и струпването им създава сериозен дискомфорт на живущите наблизо от шум и газови изпарения“, обясни Тодор Чонов и добави, че вече е създадена необходимата организация за движение.

Предстои на новото обръщало, което се намира на ул. „Елена“ № 2, да бъдат поставени електрически стълбове, химически тоалетни и бетонови елементи (джърси), които да указват входа и изхода.

Изграждането му е факт след молби на граждани и след одобрение от Експертния съвет по безопасност на движението и решение на Общинския съвет.

Така автобусите по линии – 6, 15, 24, 222, 17 и 66 ще имат достатъчно място да маневрират, а шофьорите да имат възможност за кратка почивка.

„Няма да променяме местонахождението на спирките на градския транспорт вътре в квартала“, посочи инж. Пламен Вълков.

Той допълни, че в момента работна група обхожда града, за да види къде евентуално могат да се обособят нови стоянки за таксита или да се премахнат стари такива. За вчера и днес общо 160 шофьори са подали заявления в ОП „ОКТ“ за издаване на временни разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Пловдив.

Подобни новини

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *