ПОЛЕЗНО

Започват туристическите пътувания до остров Света Анастасия

От утре започват туристическите пътувания до острова Света Анастасия. Островът ще бъде достъпен при определени мерки за сигурност. Това съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.

От там поясниха, че във връзка с извънредното положение ще бъдат въведени определени ограничения. Музеят ще остане затворен. Достъпни за гостите ще бъдат откритите пространства и църквата “Успение Богородично”. При определени ограничения ще функционира кафенето и ресторанта.

На 8 май кораба “Анастасия” ще отплава за първия си курс в 10:00 часа от “Магазия 1” в района на Морска гара. Престоят на острова ще е два астрономически часа.
На този етап общинският катамаран “Анастасия” ще плава с ограничен капацитет на пасажерите с оглед спазване на препоръчителната дистанция от 2 метра и за да се предотврати струпване на много хора. Носенето на маски от пасажерите в закрити помещения остава задължително.

От пресцентъра на общината информираха, че билети за пътуване ще се закупуват на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на “Магазия 1”. Необходимо е да се предвиди достатъчно време, тъй като, за да се избегне струпване на хора ще бъде въведен пропускателен режим и ограничения за влизане на броя хора.

Цените за пътуване с кораба “Анастасия” до края на месец май са: стандартен билет – 12,00 лева; за ученици и пенсионери – 9,00 лева; за деца от 3 до 7 ненавършени години – 3,00 лева. Децата до 3 години и хората с увреждания ще пътуват безплатно.
Вторият курс до острова утре е предвиден за 13,30 часа.

Хотелската част на острова ще функционира за гости при задължителна предварителна резервация и при спазване на строги хигиенни мерки.

С оглед настоящото положение сме предприели редица действия по отношение дезинфекцията и хигиената на всички достъпни места и помещения на острова и кораба. Ще се извършва пълна дезинфекция на същите преди и след всеки курс на кораба. На разположение на гостите ще бъдат дезинфектанти, маски и ръкавици за еднократна употреба, каза кметът Димитър Николов.

Носенето на предпазни маски остава задължително за всички в закрити помещения. Въпреки че, на острова има достатъчно открито пространство за разходка, екипът препоръчва да се спазва необходимата дистанция.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 %