Connect with us

Залесителна акция на Лесопарк „Боровец“ в Ямбол

лесопарк боровец

РЕГИОНИТЕ

Залесителна акция на Лесопарк „Боровец“ в Ямбол

Осигурени са 1500 иглолистни фиданки – черен бор и хималайски кедър.

В първата година от управлението на новото ръководство Община Ямбол организира залесителна акция в подножието на Лесопарк „Боровец“ на 5 декември /събота/. 

Територията на лесопарка е със статут на гора и поради тази причина ще бъдат използвани млади двугодишни фиданки, съобразно разпоредбите на Наредба №2 за условията и реда за залесяване на горските територии. Осигурени са 1500 иглолистни фиданки – черен бор и хималайски кедър.

Използването на млади двугодишни дръвчета за това залесяване е желателно, поради процентно по- голямата прихващаемост на видовете в тези условия.

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ предварително ще подготви терена и всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.

Желанието на Община Ямбол беше да проведе тази инициатива заедно с гражданите на Ямбол, но поради предстоящите нови мерки за борба с КОВИД 19 Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ и други общински предприятия ще изпълнят това залесяване. 

Допълнителна информация за часа и мястото на провеждане на залесяването ще бъда съобщена допълнително. Акцията е част от залесителната кампания на Община Ямбол.

СПОДЕЛИ:

Изпрати новина на info@regionite.info или се обади на +359 896 020004

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от РЕГИОНИТЕ

Намери ни в Telegram

telegram 2

НАЙ-ЧЕТЕНИ

LISTEN SWEET RADIO!

cd51f89a558967b6b7352e645b22b3e7fbf45951

Facebook

BeFunky-Design
Нагоре