ЛЮБОПИТНОТО

Евровизия 2023: Хиляди билети за украинските бежанци

12.2kviews

Хиляди билети за песенния конкурс “Евровизия” ще бъдат предоставени на украинци, които са били принудени да напуснат домовете си и живеят във Великобритания.

Международното музикално шоу ще се проведе в “M&S Bank Arena” в Ливърпул през май, след като градът беше избран за домакин на конкурса от името на победителя през 2022 г. Украйна след руската инвазия.

Като част от ангажимента на Обединеното кралство да отдаде почит на Украйна на песенния конкурс, около 3000 билета ще бъдат предоставени на разселилите се украинци, за да могат те да присъстват на концертите.

Правителството на Обединеното кралство също така обяви финансиране в размер на 10 млн. паунда, за да “помогне да се гарантира, че събитието наистина ще покаже украинската култура” по повод годишнината от руското нахлуване в страната.

Парите ще подпомогнат партньорството на Градския съвет на Ливърпул и Би Би Си с украински творци и изпълнители за създаването на шоу, “което да отпразнува музиката и начина, по който тя обединява хората от цял свят”.

Миналогодишният победител “Калуш Оркестра” от Украйна ще се има специално изпълнение за церемонията през 2023 г.

Сподели:

What’s your Reaction?
Love
Love
0
Smile
Smile
0
Haha
Haha
0
Sad
Sad
0
Star
Star
0
Weary
Weary
0